Champinjoner på Värmländska


Beställ hem våra färska och närodlade champinjoner från Värmlandsodlarna till er butik. Finns både som lösvikt och påsförpackat. Finns också speciella grillchampinjoner under säsong och självklart också torkade champjoner, en perfekt smakförstärkare i köket. Svensk Cater "Färsvarucentralen" svarar för leveranserna, kontakta dem om nu önskar beställa våra närodlade champinjoner.

  

Kontakta oss

Värmlandsodlarna
Lugnadalsparken 11
66131 SÄFFLE

Tel: 0705-55 93 94
E-post: info@varmlandsodlarna.se

Ändra texten genom att klicka på Redigera i elementets ram.

Vårt nya varumärke

NYHETER

Delikatessbutiken är öppen

Välkommen till Värmlandsodlarnas delikatessbutik i Säffle.
Här hittar du fisk, skaldjur, ostar, kött och massor av annat gott. Vi har också takeaway mat och catering.

Fiskar du?

Den 29 november öppnar Delikatessbutiken i Säffle, vi fortsätter att utveckla det som avslutades i Bondes gamla lokaler på Perssons gränd, här kommer vi sälja olika sorters delikatesser; fisk, skaldjur, ost, korvar och en massa annat som förgyller vardagen. Vi kommer förutom att köpa fisk och skaldjur från grossister på Västkusten även köpa in vildfångad fisk från våra insjöar. Fiskar du? Vi köper gärna din fångst.

Ring oss om du har något att sälja så bokar vi in tid för inlämning. Vi tar emot från måndag den 19 november. Hjälp oss att fylla vår fiskdisk till skyltsöndagens öppning.
Kontakt: 0760-28 24 01

Vad är REKO-Ring

Maitake Rekoringar finns på många orter i landet, här handlar konsumenter av producenter direkt, utan mellanhänder. All beställning sker i förväg och plats och tid för utlämning är bestämt innan. Ingen direktförsäljning sker.

REKO-ringar i Sverige

REKO står för Rejäl Konsumtion och är ett sätt att handla lokalproducerad mat, helt utan mellanhänder. Konsumenter och producenter på en ort går samman och startar en REKO-ring där råvaror och produkter säljs direkt från producent till konsument. Enkelt och genialt!

REKO är lokal mat blandat med förtroende, glädje och engagemang. REKO är en förkortning av rejäl konsumtion, men REKO betyder också schysst, trevligt och rättvist. I REKO-ringen skapas relationer mellan de som föder upp och odlar vår mat och de som producerar och förädlar till de som sen använder råvaror och äter dem. Frågor om hur djuren har fötts upp blandas med tips och recept på säsongens råvaror. Köpare och säljare får kontakt med varandra oftast genom Facebookgrupper. I gruppen får köparen veta vilka varor som finns i den lokala REKO-ringen och hur man gör för att beställa. Där finns också all information om var och när de beställda varorna hämtas och hur betalningen går till. Alla affärer görs upp i förväg.

Vanligtvis görs affären upp i kommentarsfälten på REKO-ortens fecebooksida.

Svamp är ett livsmedel i tiden med lågt energi- och fettinnehåll men med högvärdiga proteiner, mineraler och spårämnen. Svampens innehåll av antioxidanter är något som på senare tid poängteras. Svamp är gott och kan användas på många sätt, både i matlagning, sallader och på grillen.

Konsumtion är ca 2 kilo per person och år, varav ca 1,0 kg är färska champinjoner. Total konsumtion ca 12.000 ton färska och 10.000 ton konserverade champinjoner.

Populärt med svamp

Konsumtionen av färsk svamp i Sverige har ökat under  de senaste åren, delvis beroende på sjunkande priser. Intresset för vild svamp har också ökat. I dagens matlagning används mer färsk svamp på samma sätt som man använder färska kryddor för smakens skull. Konsumtionen av konserverad svamp minskar.