Champinjoner på Värmländska


Beställ hem våra färska och närodlade champinjoner från Värmlandsodlarna till er butik. Finns både som lösvikt och askförpackat. Finns också speciella grillchampinjoner och självklart också torkade champjoner, en perfekt som smakförstärkare i köket. Vi levererar tre dagar i veckan och extra om det behövs. Även om inte din ort är med på sändningslistan, tveka inte att höra av er. Vi kanske kan leverera till er i rutten. 

Håll utkick efter oss när du vill köpa färska Champinjoner

  

Kontakta oss

Värmlandsodlarna
Lugnadalsparken 11
66131 SÄFFLE

Tel: 0705-55 93 94
E-post: info@varmlandsodlarna.se

Håll utkik efter oss om du vill köpa närodlat!

NYHETER

Ny förpackning

Nu lanserar vi en ny förpackning för våra goda champinjoner. En trevlig papperspåse. Nettovikten är den samma som plastaskarna men miljöpåverkan är mindre. Vi har tidigare bara använt påsen på marknader tidigare - men nu kommer en butiksvänlig variant. 
Tanken är att plastaskarna ska fasas ut, det är upp till kunden i butikerna. Vi tror att de handlar klimatsmart. 

NYA BUTIKER

Gränshandel Nu finns vi snart i Töcksfors och Charlottenberg

Många nya butiker. Våra champinjoner breder ut sig i Värmland. Vi har fler nya butiker i Norra Värmland, men även i Skoghall, Vålberg och flera nya butiker i Karlstad. Snart kommer även ICA i Deje vara med. Kul att intresset för närodlat ökar. Inte för att skryta, men det är något speciellt med våra Campinjoner, Inte bara för att de är närodlade, utan för att verkligen är godare. 

 

Vi levererar i Värmland

Vår nya look! Vi har tidigare haft en färgad logga med kvarnen i. Nu har vi rensat och bara behållit kvarnen. Den känns mer igen och ger ett mer positivt intryck. Loggan finns på vår tur bil som håller butikerna med färska champinjoner, året runt. 

Svamp är ett livsmedel i tiden med lågt energi- och fettinnehåll men med högvärdiga proteiner, mineraler och spårämnen. Svampens innehåll av antioxidanter är något som på senare tid poängteras. Svamp är gott och kan användas på många sätt, både i matlagning, sallader och på grillen.

Konsumtion är ca 2 kilo per person och år, varav ca 1,0 kg är färska champinjoner. Total konsumtion ca 12.000 ton färska och 10.000 ton konserverade champinjoner.

Populärt med svamp

Konsumtionen av färsk svamp i Sverige har ökat under  de senaste åren, delvis beroende på sjunkande priser. Intresset för vild svamp har också ökat. I dagens matlagning används mer färsk svamp på samma sätt som man använder färska kryddor för smakens skull. Konsumtionen av konserverad svamp minskar.