Mustig Champinjonsoppa

Det här behöver du!
250g Färska champinjoner
1/2 stor lök
Smör
2,5 dl vatten
1/2 tärning svampbuljong
2,5 dl grädde
Salt och peppar

Gör så här:

1. Hacka lök och champinjoner,
fräs med en med en
klick smör i en gryta.

2. Tillsätt vatten, buljong och grädde.

3. Låt det koka i 10-15 min
Mixa sedan soppan med stavmixer
och smaka av med salt och peppar.

Garnera med några skivade Champinjoner och lite grönt!

Låt smaka!

Ostfyllda Champinjoner

Det här behöver du:

600 g stora Champinjoner 10-15 st
200 g bacon, tärnad
2 msk smör
200 g Färskost
1 tsk chilipulver
3 msk färsk gräslök, hackad
Salt och peppar efter behag

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader, börja med att steka bacon i smör så att den blir knaprig
    ta upp, låt svalna på en tallrik, spar baconfettet. 
  • Lossa champinjonstjälkarna och finhacka dem. Hattarna lägger du i en smord
    ungsfastform, så länge.
  • Bryn de finhackade stjälkarna i det överblivna baconfettet, tillsätt eventuellt extra smör eller olja. 
  • -Lägg övriga ingredienser i en skål och blanda med svamphacket. Spar lite gräslök till serveringen. 
    Lägg en klick röra i varje hatt. 
  • -Grädda i 20 minuter eller till champinjonerna är gyllenbruna. 

Smörstekta Champinjoner

Ett mycket enkelt men uppskattat sätt att bereda färska champinjoner

  • Skiva önskad mängd champinjoner, ca 3 mm per skiva.
  • Lägg skivorna i stekpanna med riktigt smör.
  • Salt och svartpeppar använder du för att få önskad smak.

Bara att servera till köttet eller fisken!